Aplikacja
Zupa Rybna Przepis
 

Aromatyczna zupa rybna – przepis, który z łatwością odtworzysz w swoim domu

Opublikowano 09/05/2023

Pragniesz odmiany w kuchni? Zapewni Ci ją królowa morskich dań, czyli zupa rybna. Przepis, który przygotowaliśmy, z pewnością zachwyci Twoje podniebienie i rozgrzeje serca wszystkich gości. Pora zatem zestawić składniki i uruchomić wyobraźnię!

1. Przygotuj filety

Rozmroź filety z dorsza według instrukcji na opakowaniu. Pokrój je na mniejsze kawałki i osusz ręcznikiem papierowym. Jeśli chcesz dodać krewetki, usuń z nich jelito.

2. Przygotuj warzywa

Obierz marchewkę, pietruszkę, pora i seler naciowy, a następnie pokrój je na plasterki.

3. Zeszklij cebulę i czosnek

Na dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek.

4. Dodaj marchewkę i pora

Dodaj pokrojoną w plastry marchewkę oraz plasterki pora, dusząc je przez kilka minut.

5. Dodaj rybę

Pokrojonego dorsza połóż na warzywach, a następnie wlej bulion rybny i dodaj koncentrat pomidorowy.

6. Gotuj przez 20 minut

Gotuj na małym ogniu przez 20 minut, aż ryba będzie miękka.

7. Wyjmij rybę

Wyjmij rybę z wywaru i ostrożnie oddziel mięso od skóry i ości.

8. Zmiksuj zupę

Zmiksuj zupę na gładki krem, a następnie wlej śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut.

9. Dodaj mięso

Dodaj wyjęte mięso dorsza i świeży tymianek.

10. Całość dopraw

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

11. Gotowe!

Podawaj zupę rybną z kromką świeżego chleba lub krakersami. Smacznego!

Czas całkowity 45 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 30 min
 

Aromatyczna zupa rybna – przepis, który z łatwością odtworzysz w swoim domu

Opublikowano 09/05/2023

Pragniesz odmiany w kuchni? Zapewni Ci ją królowa morskich dań, czyli zupa rybna. Przepis, który przygotowaliśmy, z pewnością zachwyci Twoje podniebienie i rozgrzeje serca wszystkich gości. Pora zatem zestawić składniki i uruchomić wyobraźnię!

1. Przygotuj filety

Rozmroź filety z dorsza według instrukcji na opakowaniu. Pokrój je na mniejsze kawałki i osusz ręcznikiem papierowym. Jeśli chcesz dodać krewetki, usuń z nich jelito.

2. Przygotuj warzywa

Obierz marchewkę, pietruszkę, pora i seler naciowy, a następnie pokrój je na plasterki.

3. Zeszklij cebulę i czosnek

Na dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek.

4. Dodaj marchewkę i pora

Dodaj pokrojoną w plastry marchewkę oraz plasterki pora, dusząc je przez kilka minut.

5. Dodaj rybę

Pokrojonego dorsza połóż na warzywach, a następnie wlej bulion rybny i dodaj koncentrat pomidorowy.

6. Gotuj przez 20 minut

Gotuj na małym ogniu przez 20 minut, aż ryba będzie miękka.

7. Wyjmij rybę

Wyjmij rybę z wywaru i ostrożnie oddziel mięso od skóry i ości.

8. Zmiksuj zupę

Zmiksuj zupę na gładki krem, a następnie wlej śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut.

9. Dodaj mięso

Dodaj wyjęte mięso dorsza i świeży tymianek.

10. Całość dopraw

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

11. Gotowe!

Podawaj zupę rybną z kromką świeżego chleba lub krakersami. Smacznego!

Czas całkowity 45 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 30 min
Składniki
4
500 g filetu z dorsza (świeżego lub mrożonego) z oferty Auchan
1 cebula
2 marchewki
2 ząbki czosnku
1 por
2 łyżki oliwy z oliwek
1 l bulionu rybnego
200 ml śmietany kremówki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
kilka gałązek świeżego tymianku
sól i pieprz do smaku
Składniki
4
500 g filetu z dorsza (świeżego lub mrożonego) z oferty Auchan
1 cebula
2 marchewki
2 ząbki czosnku
1 por
2 łyżki oliwy z oliwek
1 l bulionu rybnego
200 ml śmietany kremówki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
kilka gałązek świeżego tymianku
sól i pieprz do smaku