Aplikacja
Bób z sosem maślanym
 

Bób z sosem maślanym

Opublikowano 26.06.2023

Ugotowane, obrane z łupinki ziarenka polej pysznym sosem maślanym. Zrobisz go w zaledwie kilka minut i wystarczy do polania dużej porcji bobu. Przygotowane w ten sposób warzywa możesz jeść jako samodzielne danie albo dodatek do obiadu. Pysznie smakuje zwłaszcza z młodymi ziemniakami, ryżem Auchan, a nawet makaronem.

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Rozgrzanie masła

Wrzuć masło na średnio nagrzaną patelnię.

2. Dodanie cebuli i czosnku

Dodaj cebulę oraz pokrojone w plastry ząbki czosnku.

3. Smażenie

Podsmażaj całość przez chwilę, aż do zeszklenia się cebuli.

4. Dodanie przypraw

Dodaj sól i koper.

5. Dodanie bobu

Dokładnie wymieszaj zawartość patelni i wyłóż na ugotowany, obrany bób.

6. Mieszanie

Wymieszaj całość.

Czas całkowity 10 min
Porcja 4
Przygotowanie 3 min
Gotowanie 7 min
Składniki
4
4 obrane ząbki czosnku,
garść świeżego koperku,
mała cebula drobno posiekana,
4 łyżki masła, np. klarowanego Auchan,
1 łyżeczka soli.