Brownie z czerwonej fasoli
Opublikowano 04.07.2023Przed rozpoczęciem pieczenia, rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i przygotuj blachę do pieczenia. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Ugotowaną czerwoną fasolę zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj do niej mąkę.
W misce połącz fasolę, mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól, dokładnie mieszając składniki.
Następnie dodaj olej, jajka oraz ekstrakt waniliowy do mieszanki i kontynuuj mieszanie, aż składniki się połączą.
Dodaj do ciasta orzechy lub kawałki czekolady.
Następnie przełóż ciasto na wcześniej przygotowaną blachę i umieść w piekarniku na około 25–30 minut, aż ciasto stanie się sprężyste, ale wciąż wilgotne w środku.
Odstaw ciasto do ostygnięcia, a potem pokrój je na kwadratowe kawałki. Dodaj orzechy lub fragmenty czekolady.