Bukiet warzyw z kaszą quinoa
Opublikowano 03.07.2023Odkryj prawdziwą symfonię smaków i kolorów z naszym przepisem na Bukiet Warzyw z Kaszą Quinoa. Ten pełen zdrowia i kulinarnego uroku posiłek. Jest to idealny wybór dla tych, którzy szukają lekkich, ale jednocześnie sycących dań. Wypróbuj nasz przepis i doświadczenie, jak zdrowe jedzenie może być równie smaczne!
Kaszę quinoa umieść w garnku, zalej ok. 400 ml wody i zagotuj na małym ogniu, aż stanie się miękka. Potrwa to ok. 20 minut. Następnie odstaw garnek.
Posiekaj ziemniaki i marchew. Zagotuj 1 litr wody, dodaj warzywa i gotuj przez co najmniej 3 minuty. W tym czasie posiekaj cebulę i czosnek, następnie dodaj je do gotujących się warzyw. Całość dopraw oregano, czosnkiem granulowanym, czosnkiem niedźwiedzim, pieprzem i solą.
Gotuj przez co najmniej 3 minuty.
Pokrój w kostkę pomidory i posiekaj natkę pietruszki. Dodaj do garnka z warzywami, zmniejsz ogień do minimum i gotuj całość przez ok. 20 minut do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Na koniec wyłóż warzywa na talerz i dodaj kaszę quinoa.