Cake pops z ciasta dyniowego
Opublikowano 18.10.2023Uwielbiasz smak dyni i słodkich przekąsek? Nasze Cake Pops z ciasta dyniowego to doskonały wybór na sezon jesienno-zimowy! Te małe kuleczki przyjemności to połączenie soczystego ciasta dyniowego, delikatnego kremu i kuszącej polewy czekoladowej. To danie idealne na przyjęcia, spotkania rodzinne lub po prostu jako słodka przekąska. Wypróbuj ten prosty przepis i rozpieszczaj swoje podniebienie wyjątkowym smakiem tego sezonu!
Ciasto rozdrobnij. Zmieszaj z mascarpone i masłem orzechowym. Uformuj kulki, żeby były równe odważając na każdą ok. 20 g ciasta.
Zamaczaj końcówki patyczków w czekoladzie i wbijaj patyczki w kulki (mniej więcej do połowy głębokości).
Przełóż je do zamrażarki na minimum 20-25 min.
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej, na każde 100 g dodaj łyżkę oleju.
Wyjmij kulki z zamrażarki. Schłodzone popsy zamaczaj w wybranej czekoladzie.
Odstaw. Schłodź przed podaniem. Polej białą czekoladą robiąc wybrane wzorki.
Jeśli zostanie Ci miąższ z upieczonej dyni – możesz przyrządzić aromatyczną zupę dyniową lub pyszne pierożki z dynią!