Aplikacja
Chrzan ze śmietaną
 

Chrzan ze śmietaną

Opublikowano 29.03.2023

Masz ochotę na inny wariant chrzanu i chcesz zaskoczyć gości na święta? Zobacz, jak zrobić go ze śmietaną, czarnym pieprzem oraz jajkami bądź wędliną.

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj korzeń

Dokładnie obierz i umyj chrzan.

2. Zetrzyj chrzan

Zetrzyj go w blenderze albo na tarce o drobnych oczkach.

3. Dodaj śmietanę

Dodaj śmietanę Pewni Dobrego Auchan do chrzanu i całość starannie wymieszaj, aby dokładnie połączyć składniki.

4. Dodaj przyprawy

Wsyp przyprawy do smaku: pieprz, sól i cukier. Wymieszaj całość i gotowe! Potrawę podawaj z wędliną albo jajkiem. Smak chrzanu możesz uzupełnić sokiem z cytryny. Dzięki niemu nie ściemnieje.

Czas całkowity 15 min
Porcja 1
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
1
2–3 korzenie chrzanu o wadze ok. 400 g,
6 łyżek śmietany (najlepiej 18%),
szczypta soli i cukru,
czarny mielony pieprz,
do smaku: wędlina albo jajka, w zależności od preferencji.