1. Przygotuj korzeń
Dokładnie obierz i umyj chrzan.
2. Zetrzyj chrzan
Zetrzyj go w blenderze albo na tarce o drobnych oczkach.
3. Dodaj śmietanę
Dodaj śmietanę Pewni Dobrego Auchan do chrzanu i całość starannie wymieszaj, aby dokładnie połączyć składniki.
4. Dodaj przyprawy
Wsyp przyprawy do smaku: pieprz, sól i cukier. Wymieszaj całość i gotowe! Potrawę podawaj z wędliną albo jajkiem. Smak chrzanu możesz uzupełnić sokiem z cytryny. Dzięki niemu nie ściemnieje.
Czas całkowity 15 min
Porcja 1
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
1
2–3 korzenie chrzanu o wadze ok. 400 g,
6 łyżek śmietany (najlepiej 18%),
szczypta soli i cukru,
czarny mielony pieprz,
do smaku: wędlina albo jajka, w zależności od preferencji.