Ciabatta z mozzarellą bez laktozy, pomidorem i pesto
Opublikowano 06.11.2023Ciabatta z mozzarellą bez laktozy, pomidorem i pesto to smaczna i aromatyczna propozycja na śniadanie, która cieszy się popularnością zarówno wśród miłośników kuchni włoskiej, jak i tych, którzy muszą unikać laktozy. Danie harmonizuje świeżość pomidorów, delikatność mozzarelli i wyrazisty smak pesto, tworząc kombinację smaków, która przypadnie do gustu wielu smakoszom.
Przygotuj pieczywo
Przekrój bułkę na pół.
Odsącz ser
Wyciągnij mozzarellę z opakowania, odsącz i pokrój.
Pokrój warzywa
Pokrój pomidora na plasterki.
Ułóż składniki na pieczywie
Ułóż mozzarellę na bułce, połóż na nią pomidora, a z wierzchu posmaruj pesto bazyliowym – gotowe!
Czas całkowity 10 min
Porcja 1
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 0 min
Składniki
1
2 bułki typu ciabatta – 160 g
Mozzarella 125 g (jedna kulka)
Pesto 2 łyżeczki
1 pomidor