Cold brew – czarna, aromatyczna, zmrożona
Opublikowano 12.06.2023Odkryj głębokość i różnorodność smaku kawy dzięki naszemu przepisowi na Cold Brew. Ta unikalna metoda parzenia kawy na zimno daje gładki napój, który jest idealny na ciepłe dni, ale jest tak dobry, że chcesz go pić przez cały rok. To łagodniejsza, mniej kwasowa wersja tradycyjnej kawy, która pozwala na wydobycie subtelnych nut smakowych. Nasz przepis jest łatwy do przygotowania w domu. Zacznij swój dzień w wyjątkowy sposób z naszym przepisem na Cold Brew!
1. Przygotuj kawę
Wsyp kawę do szklanego naczynia, zalej zimną wodą i wymieszaj.
2. Wstaw kawę do lodówki
Następnie dokładnie zakręć lub przykryj folią aluminiową i wstaw do lodówki na ok. 10 godzin.
3. Gotowe!
Po tym czasie przelej kawę przez filtr i podawaj w szklankach, z kostkami lodu. Smak domowego cold brew na pewno Cię zaskoczy!
Czas całkowity 720 min
Porcja 2
Przygotowanie 5 min
Gotowanie -
Składniki
2
75 g zmielonej kawy,
1 litr zimnej przefiltrowanej wody.