Przygotuj masę
W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Następnie odstawiamy
na kilka minut, aby masa przestygła.
Połącz jajka z czekoladą i mąką migdałową
W osobnej misce ucieramy całe jajka. Jak czekolada ostygnie dolewamy ją do jaj i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę migdałową i jeszcze raz mieszamy w celu połączenia się składników.
Wlej masę do kokilek
Trzy kokilki natłuszczamy odrobiną masła i przelewamy do nich przygotowaną masę
na deser.
Upiecz
Całość pieczemy przez 6 minut w 220°C.
Czas całkowity 15 min
Porcja 2
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
2
gorzka czekolada (70-90%) - 165 g
jajka - 3 sztuki
olej kokosowy - 55 g
mąka migdałowa - 36 g
masło - 1 łyżka
świeże owoce (do podania)