Aplikacja
Czekoladowa lawa bez cukru
 

Czekoladowa lawa bez cukru

Opublikowano 15.03.2023

Nie możesz oprzeć się pokusie, by zejść czekoladową lawę, ale jednocześnie martwisz się o liczbę kalorii? Zobacz przepisz na czekoladową lawę bez cukru!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
Przygotuj masę

W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Następnie odstawiamy
na kilka minut, aby masa przestygła.

Połącz jajka z czekoladą i mąką migdałową

W osobnej misce ucieramy całe jajka. Jak czekolada ostygnie dolewamy ją do jaj i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę migdałową i jeszcze raz mieszamy w celu połączenia się składników.

Wlej masę do kokilek

Trzy kokilki natłuszczamy odrobiną masła i przelewamy do nich przygotowaną masę
na deser.

Upiecz

Całość pieczemy przez 6 minut w 220°C.

Czas całkowity 15 min
Porcja 2
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
2
gorzka czekolada (70-90%) - 165 g
jajka - 3 sztuki
olej kokosowy - 55 g
mąka migdałowa - 36 g
masło - 1 łyżka
świeże owoce (do podania)