Domowy chrzan
Opublikowano 03/29/2023Klasyczny, domowy chrzan to najpopularniejszy wariant tej potrawy, obecny na wielkanocnych stołach w polskich domach. Sprawdź, jak go zrobić!
Najpierw obierz korzeń chrzanu ze skórki.
Utrzyj warzywa na tarce z małymi oczkami. Możesz też wykorzystać blender.
Do naczynia wlej wodę. Wsyp cukier, sól i wlej sok z cytryny.
Całość starannie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Chrzan domowy jest gotowy do spożycia. Dla zachowania jego smaku i właściwości przechowuj go w szczelnie zamkniętym słoiku.

Domowy chrzan
Opublikowano 03/29/2023Klasyczny, domowy chrzan to najpopularniejszy wariant tej potrawy, obecny na wielkanocnych stołach w polskich domach. Sprawdź, jak go zrobić!
Najpierw obierz korzeń chrzanu ze skórki.
Utrzyj warzywa na tarce z małymi oczkami. Możesz też wykorzystać blender.
Do naczynia wlej wodę. Wsyp cukier, sól i wlej sok z cytryny.
Całość starannie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Chrzan domowy jest gotowy do spożycia. Dla zachowania jego smaku i właściwości przechowuj go w szczelnie zamkniętym słoiku.