Domowy chrzan do słoików
Opublikowano 03/29/2023Chcesz przechować chrzan do następnych świąt? Odpowiednie przygotowanie pozwoli Ci zwiększyć trwałość i świeżość smakołyku o kilka miesięcy. Zobacz zatem, jak zrobić chrzan domowy do słoików, aby móc po niego sięgnąć w dowolnej chwili.
Chrzan obierz ze skórki, a następnie przepłucz pod bieżącą wodą.
Zetrzyj korzenie w blenderze albo na tarce o małych oczkach. Przełóż je do miski o wysokich brzegach.
Dodaj sól, cukier, sok z cytryny oraz kilka łyżek wrzącej wody.
Dokładnie wymieszaj całość. Dodaj śmietanę bądź jogurt naturalny od Auchan oraz starte jabłko.
Starannie umyj i wyparz słoik. Włóż do niego chrzan.
Pasteryzuj słoik przez 15 minut. Gotowe!
Domowy chrzan do słoików
Opublikowano 03/29/2023Chcesz przechować chrzan do następnych świąt? Odpowiednie przygotowanie pozwoli Ci zwiększyć trwałość i świeżość smakołyku o kilka miesięcy. Zobacz zatem, jak zrobić chrzan domowy do słoików, aby móc po niego sięgnąć w dowolnej chwili.
Chrzan obierz ze skórki, a następnie przepłucz pod bieżącą wodą.
Zetrzyj korzenie w blenderze albo na tarce o małych oczkach. Przełóż je do miski o wysokich brzegach.
Dodaj sól, cukier, sok z cytryny oraz kilka łyżek wrzącej wody.
Dokładnie wymieszaj całość. Dodaj śmietanę bądź jogurt naturalny od Auchan oraz starte jabłko.
Starannie umyj i wyparz słoik. Włóż do niego chrzan.
Pasteryzuj słoik przez 15 minut. Gotowe!