Farsz mięsny
Opublikowano 11.07.2023Pamiętasz ten niesamowity smak czebureków prosto z rozgrzanej patelni? Mam dla Ciebie coś wyjątkowego! Odkryj nasz przepis na tradycyjny farsz mięsny do czebureków. Soczysta mieszanka mięsa z idealnie dobranymi przyprawami, która sprawi, że Twoje czebureki staną się gwiazdą każdego stołu. No to, gotowy na domową ucztę w stylu wschodnim? Do dzieła, kucharzu!
1. Dodaj wszystkie składniki
Do miski dodaj posiekane zioła, mięso i przyprawy.
2. Całość dokładnie wymieszaj
Następnie dobrze wymieszaj. Jeśli czujesz, że farsz jest zbyt suchy, dodaj odrobinę zimnej wody.
Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 16 min
Gotowanie -
Składniki
4
500 g mięsa mielonego (może to być wołowe, wieprzowe, baranina lub mieszanka, dwóch wybranych przez Ciebie rodzajów mięsa)
1 mała cebula
¼ łyżeczki pieprzu
½ łyżeczki soli
pietruszka, szczypiorek, kolendra (wybierz według swoich preferencji)
¼ szklanki wody (opcjonalnie, przyda się jeśli uznasz, że farsz jest zbyt suchy)