Farsz z pieczarek do naleśników
Opublikowano 27.11.2023Jeśli lubisz naleśniki, to koniecznie wypróbuj ten przepis na farsz z pieczarek i cebuli. To pyszny i prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnych naleśników z serem lub mięsem. Farsz z pieczarek do naleśników jest lekki i aromatyczny, a jeśli chcesz dodać mu więcej białka, możesz go połączyć z usmażonym kurczakiem. Przygotowanie farszu zajmie Ci tylko kilka minut, a efekt będzie zachwycający!
1. Podsmaż warzywa
Cebulę i paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę, a następnie podsmażaj na rozgrzanym oleju przez 2 minuty.
2. Podsmaż pieczarki
Umyte i oczyszczone pieczarki pokrój w plastry lub kawałki i dodaj do cebuli z papryką. Smaż całość do odparowania wody.
3. Dodaj resztę składników i wymieszaj
Przełóż farsz z patelni do miski, dodaj przyprawy oraz ketchup i majonez, a następnie dokładnie wymieszaj.
Czas całkowity 40 min
Porcja 6
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Składniki
6
50 dag pieczarek BIO Pewni Dobrego
1 duża czerwona papryka
1 średnia cebula
25 dag sera żółtego marki Auchan
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego,
2 łyżki stołowe ketchupu
1 łyżka stołowa majonezu
2 łyżki oleju do smażenia