Aplikacja
Farsz z pieczarek do pierogów
 

Farsz z pieczarek do pierogów

Opublikowano 27.11.2023

Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na farsz z pieczarek do pierogów, to ten przepis jest dla ciebie! Dowiesz się z niego, jak przygotować pyszne nadzienie z pieczarek, cebuli i przypraw, które nada twoim pierogom wyjątkowego smaku. Farsz z pieczarek do pierogów to idealna propozycja na wigilię lub na każdy inny dzień, kiedy masz ochotę na coś ciepłego i pożywnego. Sprawdź, co potrzebujesz i jak krok po kroku zrobić farsz z pieczarek do pierogów z pomocą Auchan.

Łatwo
Średnia 5.0/5 (1 głosów)
1. Przygotowanie pieczarek

Oderwij trzonki od pieczarek, zdejmij skórkę z kapeluszy, a następnie dokładnie umyj grzyby i bardzo drobno posiekaj.

2. Podsmaż cebulę

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę, a następnie podsmaż ją na rozgrzanym na patelni maśle.

3. Wymieszaj składniki

Dodaj do cebuli posiekane pieczarki, wymieszaj i odczekaj, aż wyparuje z nich nadmiar wody. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem, a potem dokładnie wymieszaj. Przełóż farsz do miseczki i poczekaj, aż ostygnie.

Czas całkowity 45 min
Porcja 8
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 20 min
Składniki
8
0,5 kg pieczarek BIO Pewni Dobrego
1 łyżka stołowa masła marki Auchan
1 średniej wielkości cebula
1 szczypta soli
1 szczypta czarnego pieprzu mielonego
1 szczypta tymianku