Farsz z pieczarek do pierogów
Opublikowano 27.11.2023Jeśli szukasz prostego i szybkiego przepisu na farsz z pieczarek do pierogów, to ten przepis jest dla ciebie! Dowiesz się z niego, jak przygotować pyszne nadzienie z pieczarek, cebuli i przypraw, które nada twoim pierogom wyjątkowego smaku. Farsz z pieczarek do pierogów to idealna propozycja na wigilię lub na każdy inny dzień, kiedy masz ochotę na coś ciepłego i pożywnego. Sprawdź, co potrzebujesz i jak krok po kroku zrobić farsz z pieczarek do pierogów z pomocą Auchan.
3. Wymieszaj składniki
Dodaj do cebuli posiekane pieczarki, wymieszaj i odczekaj, aż wyparuje z nich nadmiar wody. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem, a potem dokładnie wymieszaj. Przełóż farsz do miseczki i poczekaj, aż ostygnie.
Czas całkowity 45 min
Porcja 8
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 20 min
Składniki
8
0,5 kg pieczarek BIO Pewni Dobrego
1 łyżka stołowa masła marki Auchan
1 średniej wielkości cebula
1 szczypta soli
1 szczypta czarnego pieprzu mielonego
1 szczypta tymianku