Granola klasyczna
Opublikowano 01/07/2022Granola klasyczna jest nie tylko smacznym, ale także pożywnym wyborem na energiczne rozpoczęcie dnia. Możesz podawać ją z jogurtem, mlekiem lub po prostu jako przekąskę. Dodaj swoje ulubione składniki i stwórz granolę, która idealnie pasuje do Twojego smaku. Wypróbuj nasz przepis na granolę klasyczną i odkryj, jak łatwo i szybko przygotujesz zdrowe i chrupiące płatki śniadaniowe.
Piekarnik rozgrzej do 150°C. Dużą blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Do miski wsyp płatki owsiane, dodaj grubo posiekane orzechy włoskie, pestki, sezam, wiórki kokosowe, cynamon i sól, wszystko wymieszaj. Herbatę połącz z miodem i wlej do miski z płatkami. Wymieszaj i wyłóż równomiernie na blaszce.
Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut. Po tym czasie przemieszaj płatki i piecz kolejne 10 minut. Jeszcze raz przemieszaj i piecz 3 minuty na lekko miodowy kolor. Posyp rodzynkami, zostaw do ostudzenia.
Granolę przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku do trzech tygodni. Podawaj z jogurtem naturalnym, owocami lub owsianką. Możesz także polać całość syropem klonowym.

Granola klasyczna
Opublikowano 01/07/2022Granola klasyczna jest nie tylko smacznym, ale także pożywnym wyborem na energiczne rozpoczęcie dnia. Możesz podawać ją z jogurtem, mlekiem lub po prostu jako przekąskę. Dodaj swoje ulubione składniki i stwórz granolę, która idealnie pasuje do Twojego smaku. Wypróbuj nasz przepis na granolę klasyczną i odkryj, jak łatwo i szybko przygotujesz zdrowe i chrupiące płatki śniadaniowe.
Piekarnik rozgrzej do 150°C. Dużą blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Do miski wsyp płatki owsiane, dodaj grubo posiekane orzechy włoskie, pestki, sezam, wiórki kokosowe, cynamon i sól, wszystko wymieszaj. Herbatę połącz z miodem i wlej do miski z płatkami. Wymieszaj i wyłóż równomiernie na blaszce.
Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut. Po tym czasie przemieszaj płatki i piecz kolejne 10 minut. Jeszcze raz przemieszaj i piecz 3 minuty na lekko miodowy kolor. Posyp rodzynkami, zostaw do ostudzenia.
Granolę przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku do trzech tygodni. Podawaj z jogurtem naturalnym, owocami lub owsianką. Możesz także polać całość syropem klonowym.