Grillowana pierś z kurczaka z warzywami zapieczonymi w folii
Opublikowano 18.10.2023Piecz warzywa
Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Ulubione warzywa umyj, pokrój i włóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią. Przypraw i polej odrobiną oliwy z oliwek. Piecz warzywa przez około 30 minut.
Przygotuj mięso
W tym czasie umyj, przypraw i usmaż kurczaka na patelni (grillowej bądź zwykłej). Smażenie – w zależności od wielkości kawałka – zajmie Ci 10-20 minut.
Serwuj!
Wyłóż składniki na talerz – i to wszystko!
Czas całkowity 40 min
Porcja 1
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Składniki
1
200 g piersi z kurczaka
ulubione warzywa (np. cukinia, papryka, bakłażan, cebula)
przyprawy (sól, pieprz, ulubione zioła)
oliwa z oliwek