Aplikacja
Grillowana Piers Z Kurczaka Z Warzywami Zapieczonymi W Folii
 

Grillowana pierś z kurczaka z warzywami zapieczonymi w folii

Opublikowano 18.10.2023

Grillowana pierś z kurczaka dostarcza białka, podczas gdy warzywa są bogate w błonnik, witaminy i minerały. Pieczenie warzyw w folii pozwala na zachowanie naturalnego smaku i składników odżywczych. To szybka i lekka kolacja, która robi się sama!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
Piecz warzywa

Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Ulubione warzywa umyj, pokrój i włóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią. Przypraw i polej odrobiną oliwy z oliwek. Piecz warzywa przez około 30 minut.

Przygotuj mięso

W tym czasie umyj, przypraw i usmaż kurczaka na patelni (grillowej bądź zwykłej). Smażenie – w zależności od wielkości kawałka – zajmie Ci 10-20 minut.

Serwuj!

Wyłóż składniki na talerz – i to wszystko!

Czas całkowity 40 min
Porcja 1
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Składniki
1
200 g piersi z kurczaka
ulubione warzywa (np. cukinia, papryka, bakłażan, cebula)
przyprawy (sól, pieprz, ulubione zioła)
oliwa z oliwek