Grillowane steki z kalafiora inspirowane kuchnią tajską
Opublikowano 05/22/2023Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.
Połóż kalafior łodygą do dołu na desce do krojenia i pokrój w „steki” o grubości ok. 2 cm. Natrzyj całość oliwą z oliwek i dopraw z obu stron solą i pieprzem.
Grilluj kalafior po 8 minut z każdej strony, pod przykryciem, aż będzie zarumieniony i miękki.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj kolendrę, szalotkę, czosnek, brązowy cukier, sos sojowy, paprykę oraz sok i skórkę z limonki.
Przełóż grillowany kalafior na półmisek, polej sosem i posyp orzeszkami ziemnymi.

Grillowane steki z kalafiora inspirowane kuchnią tajską
Opublikowano 05/22/2023Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.
Połóż kalafior łodygą do dołu na desce do krojenia i pokrój w „steki” o grubości ok. 2 cm. Natrzyj całość oliwą z oliwek i dopraw z obu stron solą i pieprzem.
Grilluj kalafior po 8 minut z każdej strony, pod przykryciem, aż będzie zarumieniony i miękki.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj kolendrę, szalotkę, czosnek, brązowy cukier, sos sojowy, paprykę oraz sok i skórkę z limonki.
Przełóż grillowany kalafior na półmisek, polej sosem i posyp orzeszkami ziemnymi.