Aplikacja
Szparagi Z Grilla z serem feta
 

Grillowane szparagi z serem feta i pomidorami suszonymi

Opublikowano 06/06/2023

Grillowane szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami to danie, które oczaruje każdego miłośnika kuchni śródziemnomorskiej. Soczyste szparagi, dopieczone do perfekcji na grillu, podane z odrobiną ostrej i kremowej fety oraz intensywnych, słodkich suszonych pomidorów – to prawdziwy festiwal smaków. Ta wykwintna przekąska jest zarówno prosta w przygotowaniu, jak i pełna bogactwa kulinarnych doznań, która nada twoim spotkaniom na świeżym powietrzu niezapomniany charakter. Pozwól sobie na małe, ale wyrafinowane danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

restaurantrestaurantrestaurant Łatwo
1. Grill

Rozgrzej grill.

2. Przygotuj szparagi

Umyj szparagi i usuń zdrewniałe końcówki.

3. Dodaj przyprawy

Posyp szparagi solą i pieprzem oraz polej oliwą z oliwek.

4. Grillowanie

Grilluj szparagi około 5 minut z każdej strony, aż będą lekko chrupiące.

5. Podczas grillowania...

W międzyczasie pokrój ser feta na małe kawałki, a pomidory suszone na paski.

6. Dodaj fetę

Ułóż grillowane szparagi na talerzu, posyp kawałkami sera feta i pomidorami suszonymi.

7. Smacznego!

Udekoruj danie świeżymi listkami bazylii i podawaj jako przystawkę lub dodatek do głównego dania. Możesz je także ułożyć na przypieczonej bagietce z dodatkiem innych, grillowanych warzyw.

Total time
Czas całkowity 25 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 15 min
Cooking
Gotowanie 10 min
Szparagi Z Grilla z serem feta
 

Grillowane szparagi z serem feta i pomidorami suszonymi

Opublikowano 06/06/2023

Grillowane szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami to danie, które oczaruje każdego miłośnika kuchni śródziemnomorskiej. Soczyste szparagi, dopieczone do perfekcji na grillu, podane z odrobiną ostrej i kremowej fety oraz intensywnych, słodkich suszonych pomidorów – to prawdziwy festiwal smaków. Ta wykwintna przekąska jest zarówno prosta w przygotowaniu, jak i pełna bogactwa kulinarnych doznań, która nada twoim spotkaniom na świeżym powietrzu niezapomniany charakter. Pozwól sobie na małe, ale wyrafinowane danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

restaurantrestaurantrestaurant Łatwo
1. Grill

Rozgrzej grill.

2. Przygotuj szparagi

Umyj szparagi i usuń zdrewniałe końcówki.

3. Dodaj przyprawy

Posyp szparagi solą i pieprzem oraz polej oliwą z oliwek.

4. Grillowanie

Grilluj szparagi około 5 minut z każdej strony, aż będą lekko chrupiące.

5. Podczas grillowania...

W międzyczasie pokrój ser feta na małe kawałki, a pomidory suszone na paski.

6. Dodaj fetę

Ułóż grillowane szparagi na talerzu, posyp kawałkami sera feta i pomidorami suszonymi.

7. Smacznego!

Udekoruj danie świeżymi listkami bazylii i podawaj jako przystawkę lub dodatek do głównego dania. Możesz je także ułożyć na przypieczonej bagietce z dodatkiem innych, grillowanych warzyw.

Total time
Czas całkowity 25 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 15 min
Cooking
Gotowanie 10 min
Składniki
serves 4
500 g zielonych szparagów Auchan
2 łyżki oleju roślinnego (np. oliwy z oliwek)
sól i pieprz do smaku
100 g sera feta
100 g pomidorów suszonych w oleju
świeże listki bazylii do dekoracji
Składniki
serves 4
500 g zielonych szparagów Auchan
2 łyżki oleju roślinnego (np. oliwy z oliwek)
sól i pieprz do smaku
100 g sera feta
100 g pomidorów suszonych w oleju
świeże listki bazylii do dekoracji