1. Przygotuj produkty
Tofu i warzywa pokrój w plastry.
2. Wyciśnij czosnek i imbir
Przeciśnij czosnek przez praskę i zetrzyj imbir na tarce o drobnych oczkach.
3. Wymieszaj przyprawy
W misce wymieszaj olej sezamowy, sos sojowy, miód, czosnek i imbir.
4. Połącz produkty
Powstałą marynatą polej tofu i warzywa. Jeśli masz więcej czasu, możesz pozostawić je w marynacie na 30 minut.
5. Grillowanie
Grilluj na rozgrzanym grillu 15 minut, często obracając.
Czas całkowity 20 min
Porcja 1
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 10 min
Składniki
1
tofu - 1 opakowanie
cukinia - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
olej sezamowy - 1 łyżka
sos sojowy - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
świeży imbir - 1 łyżeczka