Aplikacja
wegetarianski grill przepisy
 

Grillowane tofu z marynowanymi warzywami

Opublikowano 15.05.2023

Tofu stanowi lekkie i świetne danie nie tylko na obiad, ale także smażone na grillu! Dowiedz się jak przyrządzić grillowanie tofu z marynowanymi warzywami!

1. Przygotuj produkty

Tofu i warzywa pokrój w plastry.

2. Wyciśnij czosnek i imbir

Przeciśnij czosnek przez praskę i zetrzyj imbir na tarce o drobnych oczkach.

3. Wymieszaj przyprawy

W misce wymieszaj olej sezamowy, sos sojowy, miód, czosnek i imbir.

4. Połącz produkty

Powstałą marynatą polej tofu i warzywa. Jeśli masz więcej czasu, możesz pozostawić je w marynacie na 30 minut.

5. Grillowanie

Grilluj na rozgrzanym grillu 15 minut, często obracając.

Czas całkowity 20 min
Porcja 1
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 10 min
Składniki
1
tofu - 1 opakowanie
cukinia - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
olej sezamowy - 1 łyżka
sos sojowy - 1 łyżka
miód - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
świeży imbir - 1 łyżeczka