1. Najpierw przyprawy
Połącz oliwę, miód, pieprz, tymianek, paprykę i chili.
2. Folia aluminiowa
Przygotowuj 4 kawałki folii aluminiowej. Każdy posmaruj oliwą.
3. Przygotowanie
Na tak przygotowaną folię włóż po krążku sera i polej marynatą.
4. Marynowanie
Następnie zwiń folię szczelnie i odstaw na ok. 20–30 min.
5. Grillowanie
Połóż paczuszki na ruszt i grilluj po 5–8 min z każdej strony.
6. Serwowanie
Po tym czasie zdejmij je z grilla i rozwiń z folii na talerzach. Tak przygotowany ser najlepiej smakuje z sosem żurawinowym, przyrumienioną bagietką i sałatką.
Czas całkowity 55 min
Porcja 4
Przygotowanie 35 min
Gotowanie 10 min
Składniki
4
4 opakowania sera camembert,
4 łyżki oliwy,
2 łyżki miodu,
2 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu,
2 łyżeczki tymianku,
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki,
1 łyżeczki mielonego chili.