Aplikacja
Jagody Lesne Wlasciwosci
 

Jagodowa zupa owocowa

Opublikowano 05.07.2023

Zanurz się w kuszących aromatach lata z naszym przepisem na Jagodową Zupę Owocową. To orzeźwiająca, pełna owocowego smaku zupa. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczna. Wypróbuj nasz przepis i odkryj, jak proste składniki mogą tworzyć niezapomniane kulinarne doświadczenia!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj bazę

W pierwszym kroku do garnka wlej 500 ml wody, dodaj ksylitol lub cukier, owoce i sok jabłkowy. Wszystko razem zagotuj.

2. Ugotuj makaron

W międzyczasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

3. Stwórz zawiesinę

Do szklanki wsyp mąkę ziemniaczaną i wymieszaj z niewielką ilością wody. Mąkę dokładnie rozmieszaj, a następnie dodaj zawiesinę do gotujących się owoców.

4. Dokładnie mieszaj zupę

Mieszaj zupę do momentu, aż zgęstnieje.

5. Poczekaj aż wystygnie

Gotową zupę pozostaw do wystygnięcia w garnku na 10–15 minut.

6. Dodaj jogurt naturalny

Po upływie czasu dodaj do niej jogurt naturalny.

7. Gotowe!

Zupę podawaj z ugotowanym makaronem i świeżymi owocami.

Czas całkowity 50 min
Porcja 4
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 20 min
Składniki
4
300 g świeżych jagód leśnych
150 g świeżych malin
200 g jogurtu naturalnego
1 szklanka soku jabłkowego
50 g mąki ziemniaczanej
50 g ksylitolu lub cukru białego
200 g makaronu