Aplikacja
Jajka faszerowane po tatarsku
 

Jajka faszerowane po tatarsku

Opublikowano 22.03.2023

Jesteś miłośnikiem kiszonych ogórków i pieczarek? Jeśli tak, przepis na faszerowane jajka po tatarsku z pewnością przypadnie Ci do gustu! Sprawdź, jak zrobić danie i zachwycić swoich gości.

Łatwo
Średnia 4.0/5 (3 głosów)
1. Ugotuj jajka

Najpierw ugotuj jajka i przekrój je wzdłuż na pół. Ułóż połówki na talerzu i delikatnie posól.

2. Przygotuj warzywa i resztę farszu

Wrzuć pokrojone w kostkę pieczarki, cebule i ogórki do miski. Dodaj zmielony pieprz, sól oraz majonez. Dokładnie wymieszaj całość.

3. Nałóż farsz i udekoruj jajka

Nałóż farsz na jajka. Posyp je szczypiorkiem i udekoruj koperkiem.

Czas całkowity 17 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 8 min
Składniki
4
10 jajek,
2 ogórki kiszone,
160 g pieczarek marynowanych,
4 łyżki majonezu,
2 małe cebulki szalotki,
2 łyżeczki rozdrobnionego koperku i szczypiorku,
szczypta pieprzu i soli.