1. Ugotuj jajka
Najpierw ugotuj jajka i przekrój je wzdłuż na pół. Ułóż połówki na talerzu i delikatnie posól.
2. Przygotuj warzywa i resztę farszu
Wrzuć pokrojone w kostkę pieczarki, cebule i ogórki do miski. Dodaj zmielony pieprz, sól oraz majonez. Dokładnie wymieszaj całość.
3. Nałóż farsz i udekoruj jajka
Nałóż farsz na jajka. Posyp je szczypiorkiem i udekoruj koperkiem.
Czas całkowity 17 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 8 min
Składniki
4
10 jajek,
2 ogórki kiszone,
160 g pieczarek marynowanych,
4 łyżki majonezu,
2 małe cebulki szalotki,
2 łyżeczki rozdrobnionego koperku i szczypiorku,
szczypta pieprzu i soli.