Wrzucamy szpinak i dodatki na patelnię
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szalotkę, czosnek oraz odrobinę oliwy. Całość podsmażamy do momentu aż cebulką zrobi się mięciutka. W tym czasie możemy ją przyprawić odrobiną soli oraz pieprzem. Następnie partiami dodajemy szpinak i czekamy aż straci formę. Na koniec dodajemy odrobinę soku z cytryny, a patelnię przykrywamy pokrywką.
Podajemy
Gotowe danie możemy podawać ze świeża bagietką.
Czas całkowity 15 min
Porcja 2
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
2
szalotka – 1 szt.
czosnek – 2 ząbki
świeży szpinak – 250 g
masło – 1 łyżka
sól i czarny pieprz
gałka muszkatołowa – szczypta
sok z cytryny
oliwa z oliwek – 1 łyżka
jajka – 3 szt.
ser feta – 125 g
płatki chilli – szczypta
bagietka (do podania)