Kanapka z awokado i jajkiem
Opublikowano 19.10.2023Kanapka z awokado i jajkiem to doskonałe źródło białka, zdrowych tłuszczów i błonnika. Gotowanie jajek na twardo zajmuje tylko kilka minut, a jeśli się spieszysz, możesz to zrobić nawet wieczorem.
Przygotuj wodę
Do garnka nalej wody, tak aby przykryła jajka.
Ugotuj jajka
Jajka gotuj przez około 8 minut.
Przygotuj kanapki
Na kromki (mogą być przypieczone) połóż obrane i pokrojone awokado, a następnie jajka pocięte w plasterki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Voilà!
Czas całkowity 10 min
Porcja 0
Przygotowanie 2 min
Gotowanie 8 min
Składniki
0
2 kromki chleba pełnoziarnistego
1 awokado
2 jajka ugotowane na twardo
sól i pieprz do smaku
pomidorki koktajlowe (opcjonalnie)