Kebab à la bánh mì
Opublikowano 05/22/2023Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.
W misce wymieszaj wszystkie składniki na sos. Dressing przenieś do lodówki do czasu, aż szaszłyki będą gotowe do podania.
Przygotuj szaszłyki: w dużej misce wymieszaj sos sojowy, miód, sos rybny i olej, aż dokładnie się połączą. Dodaj wieprzowinę i przykryj folią. Zamarynuj i umieść w lodówce na godzinę.
W tym czasie podgotuj wstępnie warzywa na parze, ale tak, aby nie były całkowicie miękkie.
Wyciągnij wieprzowinę z marynaty i przełóż marynatę do średniego rondla. Doprowadzić sos do wrzenia. Gotuj, aż sos lekko się zredukuje i zgęstnieje, od 5 do 7 minut. Odłóż na bok.
Rozgrzej grill. Nadziej wieprzowinę, marchew i rzodkiew na szaszłyki. Posmaruj szaszłyki odrobiną oleju i dopraw solą i pieprzem.
Grilluj szaszłyki przez 5 minut, obracając je mniej więcej co minutę, aby zapewnić równomierne upieczenie. Po 5 minutach zacznij smarować kebaby zredukowaną marynatą po każdym przewróceniu i smaż przez dodatkowe 3 do 5 minut. Wieprzowina powinna być miękka i ładnie zarumieniona.
Przełóż szaszłyki na talerz, skrop sosem ogórkowym nước chấm.

Kebab à la bánh mì
Opublikowano 05/22/2023Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.
W misce wymieszaj wszystkie składniki na sos. Dressing przenieś do lodówki do czasu, aż szaszłyki będą gotowe do podania.
Przygotuj szaszłyki: w dużej misce wymieszaj sos sojowy, miód, sos rybny i olej, aż dokładnie się połączą. Dodaj wieprzowinę i przykryj folią. Zamarynuj i umieść w lodówce na godzinę.
W tym czasie podgotuj wstępnie warzywa na parze, ale tak, aby nie były całkowicie miękkie.
Wyciągnij wieprzowinę z marynaty i przełóż marynatę do średniego rondla. Doprowadzić sos do wrzenia. Gotuj, aż sos lekko się zredukuje i zgęstnieje, od 5 do 7 minut. Odłóż na bok.
Rozgrzej grill. Nadziej wieprzowinę, marchew i rzodkiew na szaszłyki. Posmaruj szaszłyki odrobiną oleju i dopraw solą i pieprzem.
Grilluj szaszłyki przez 5 minut, obracając je mniej więcej co minutę, aby zapewnić równomierne upieczenie. Po 5 minutach zacznij smarować kebaby zredukowaną marynatą po każdym przewróceniu i smaż przez dodatkowe 3 do 5 minut. Wieprzowina powinna być miękka i ładnie zarumieniona.
Przełóż szaszłyki na talerz, skrop sosem ogórkowym nước chấm.