Aplikacja
tanie pomysly na grilla
 

Kebab à la bánh mì

Opublikowano 22.05.2023

Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotowanie sosu

W misce wymieszaj wszystkie składniki na sos. Dressing przenieś do lodówki do czasu, aż szaszłyki będą gotowe do podania.

2. Przygotowanie mięsa

Przygotuj szaszłyki: w dużej misce wymieszaj sos sojowy, miód, sos rybny i olej, aż dokładnie się połączą. Dodaj wieprzowinę i przykryj folią. Zamarynuj i umieść w lodówce na godzinę.

3. Podgotowanie warzyw

W tym czasie podgotuj wstępnie warzywa na parze, ale tak, aby nie były całkowicie miękkie.

4. Gotowanie sosu

Wyciągnij wieprzowinę z marynaty i przełóż marynatę do średniego rondla. Doprowadzić sos do wrzenia. Gotuj, aż sos lekko się zredukuje i zgęstnieje, od 5 do 7 minut. Odłóż na bok.

5. Przygotowanie szaszłyków

Rozgrzej grill. Nadziej wieprzowinę, marchew i rzodkiew na szaszłyki. Posmaruj szaszłyki odrobiną oleju i dopraw solą i pieprzem.

6. Grillowanie

Grilluj szaszłyki przez 5 minut, obracając je mniej więcej co minutę, aby zapewnić równomierne upieczenie. Po 5 minutach zacznij smarować kebaby zredukowaną marynatą po każdym przewróceniu i smaż przez dodatkowe 3 do 5 minut. Wieprzowina powinna być miękka i ładnie zarumieniona.

8. Serwowanie

Przełóż szaszłyki na talerz, skrop sosem ogórkowym nước chấm.

Czas całkowity 105 min
Porcja 4
Przygotowanie 30 min
Gotowanie -
 

Kebab à la bánh mì

Opublikowano 22.05.2023

Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.

1. Przygotowanie sosu

W misce wymieszaj wszystkie składniki na sos. Dressing przenieś do lodówki do czasu, aż szaszłyki będą gotowe do podania.

2. Przygotowanie mięsa

Przygotuj szaszłyki: w dużej misce wymieszaj sos sojowy, miód, sos rybny i olej, aż dokładnie się połączą. Dodaj wieprzowinę i przykryj folią. Zamarynuj i umieść w lodówce na godzinę.

3. Podgotowanie warzyw

W tym czasie podgotuj wstępnie warzywa na parze, ale tak, aby nie były całkowicie miękkie.

4. Gotowanie sosu

Wyciągnij wieprzowinę z marynaty i przełóż marynatę do średniego rondla. Doprowadzić sos do wrzenia. Gotuj, aż sos lekko się zredukuje i zgęstnieje, od 5 do 7 minut. Odłóż na bok.

5. Przygotowanie szaszłyków

Rozgrzej grill. Nadziej wieprzowinę, marchew i rzodkiew na szaszłyki. Posmaruj szaszłyki odrobiną oleju i dopraw solą i pieprzem.

6. Grillowanie

Grilluj szaszłyki przez 5 minut, obracając je mniej więcej co minutę, aby zapewnić równomierne upieczenie. Po 5 minutach zacznij smarować kebaby zredukowaną marynatą po każdym przewróceniu i smaż przez dodatkowe 3 do 5 minut. Wieprzowina powinna być miękka i ładnie zarumieniona.

8. Serwowanie

Przełóż szaszłyki na talerz, skrop sosem ogórkowym nước chấm.

Czas całkowity 105 min
Porcja
Przygotowanie 30 min
Gotowanie -
Składniki
Sos:
gorąca woda - 6 łyżek
cukier - 2 łyżki
sos rybny - 2 łyżki
limonka - 1/2
ogórek - 1 sztuka
kolendra - 1 łyżka
czosnek - 1 ząbek
Kebab:
kotlety schabowe - 2 sztuki
marchewka - 2 sztuki
biała rzodkiew - 1 sztuka
sos sojowy - 3 łyżki
miód - 2 łyżki
sos rybny - 1 łyżka
olej roślinny
sól
pieprz
Składniki
4
Sos:
gorąca woda - 6 łyżek
cukier - 2 łyżki
sos rybny - 2 łyżki
limonka - 1/2
ogórek - 1 sztuka
kolendra - 1 łyżka
czosnek - 1 ząbek
Kebab:
kotlety schabowe - 2 sztuki
marchewka - 2 sztuki
biała rzodkiew - 1 sztuka
sos sojowy - 3 łyżki
miód - 2 łyżki
sos rybny - 1 łyżka
olej roślinny