Krok 1
Wsyp pistacje do blendera i zmiel drobno. Odłóż garść pistacji do miseczki.
Krok 2
Do blendera wlej mleko, wsyp cukier i ekstrakt waniliowy. Miksuj wszystkie składniki aż do uzyskania gładkiej masy.
Krok 3
Dodaj lody waniliowe do masy pistacjowej i ponownie zmiksuj aż do połączenia wszystkich składników.
Krok 4
Przelej koktajl do szklanek i udekoruj posypką pistacjową.
Czas całkowity 10 min
Porcja 2
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
Składniki
2
200 g pistacji prażonych, niesolonych, np. marki Auchan BIO,
500 ml mleka,
3 łyżki cukru,
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
300 ml lodów waniliowych, np. Auchan Pewni Dobrego,
garść mielonych pistacji do dekoracji.