Krem z cukinii
Opublikowano 27.07.2023Odkryj aksamitną konsystencję i delikatny smak naszego kremu z cukinii. Przepis jest doskonałym sposobem na wykorzystanie sezonowych warzyw, tworząc posiłek, który jest zdrowy, pyszny i prosty w przygotowaniu. Bogaty w błonnik, witaminy i minerały, jest nie tylko odżywczy, ale także niesamowicie smaczny. Zacznij swoją kulinarną podróż z naszym kremem z cukinii i odkryj, jak prostota może stać się wyjątkowo smakowita!
1. Przygotuj warzywa
Warzywa umyj pod bieżącą wodą i pokrój w plasterki.
2. Wrzuć warzywa do wody
Wrzuć plasterki warzyw do osolonej wody i gotuj pod przykryciem około 25 minut.
3. Zblenduj warzywa
Gdy warzywa będą miękkie, zblenduj je na jednolity krem.
4. Dopraw krem
Dopraw danie do smaku, a przed podaniem posyp posiekaną kolendrą.
Czas całkowity 60 min
Porcja 4
Przygotowanie 35 min
Gotowanie 25 min
Składniki
4
3 duże cukinie
0,5 l wody
0,5 szklanki mleka 2%
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki posiekanej kolendry
1/3 korzenia selera