Kruszonka z cukrem pudrem
Opublikowano 28.06.2023To kolejny bardzo prosty przepis na kruszonkę. Wykonując go, nawet nie pobrudzisz sobie rąk. Zwykły cukier z tradycyjnego przepisu możesz zastąpić cukrem pudrem. Ta kruszonka sprawdzi się świetnie jako dodatek do różnych ciast, a nawet zapieczenia owoców. Niewykorzystaną posypkę przechowuj w zamrażalniku.
1. Przygotuj składniki
Wsyp cukier puder i mąkę do miski.
2. Wymieszaj
Połącz składniki za pomocą widelca.
3. Teraz masło
Wlej roztopione masło. Całość wymieszaj, aż do uzyskania grudek.
4. Schłodzenie kruszonki
Włóż posypkę do lodówki na około pół godziny.
Czas całkowity 40 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Składniki
4
10 dag masła (najlepiej roztopionego),
10 dag cukru pudru,
20 dag mąki pszennej