Aplikacja
Kruszonka z cukrem pudrem
 

Kruszonka z cukrem pudrem

Opublikowano 28.06.2023

To kolejny bardzo prosty przepis na kruszonkę. Wykonując go, nawet nie pobrudzisz sobie rąk. Zwykły cukier z tradycyjnego przepisu możesz zastąpić cukrem pudrem. Ta kruszonka sprawdzi się świetnie jako dodatek do różnych ciast, a nawet zapieczenia owoców. Niewykorzystaną posypkę przechowuj w zamrażalniku.

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj składniki

Wsyp cukier puder i mąkę do miski.

2. Wymieszaj

Połącz składniki za pomocą widelca.

3. Teraz masło

Wlej roztopione masło. Całość wymieszaj, aż do uzyskania grudek.

4. Schłodzenie kruszonki

Włóż posypkę do lodówki na około pół godziny.

Czas całkowity 40 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
 

Kruszonka z cukrem pudrem

Opublikowano 28.06.2023

To kolejny bardzo prosty przepis na kruszonkę. Wykonując go, nawet nie pobrudzisz sobie rąk. Zwykły cukier z tradycyjnego przepisu możesz zastąpić cukrem pudrem. Ta kruszonka sprawdzi się świetnie jako dodatek do różnych ciast, a nawet zapieczenia owoców. Niewykorzystaną posypkę przechowuj w zamrażalniku.

1. Przygotuj składniki

Wsyp cukier puder i mąkę do miski.

2. Wymieszaj

Połącz składniki za pomocą widelca.

3. Teraz masło

Wlej roztopione masło. Całość wymieszaj, aż do uzyskania grudek.

4. Schłodzenie kruszonki

Włóż posypkę do lodówki na około pół godziny.

Czas całkowity 40 min
Porcja
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Składniki
10 dag masła (najlepiej roztopionego),
10 dag cukru pudru,
20 dag mąki pszennej
Składniki
4
10 dag masła (najlepiej roztopionego),
10 dag cukru pudru,
20 dag mąki pszennej