Aplikacja
kruszonka przepis
 

Kruszonka z płatków owsianych

Opublikowano 06/28/2023

Jesteś fanem kruszonki? Równie smakowicie prezentuje się kruszonka owsiana. To przysmak, pod którym możesz ukryć wiele deserów i wypieków, np. ciasta, drożdżówki albo owoce. Zamiast cukru wanilinowego możesz wykorzystać niewielką ilość dowolnego aromatu do ciast, a zamiast masła – margarynę.

restaurantrestaurantrestaurant Łatwo
1. Płatki owsiane!

Wsyp płatki owsiane, cukier i mąkę do dużego naczynia. Starannie wymieszaj całość.

2. Roztop masło

Roztop tłuszcz w taki sposób, aby stał się ciepły i płynny.

3. Wymieszaj składniki

Wlej rozpuszczone masło (margarynę) do suchych składników. Wymieszaj całość łyżką.

4. Przygotowanie

Rozetrzyj ciasto na kruszonkę, starannie zagniatając.

5. Gotowa kruszonka

Gotową słodką posypkę wykorzystaj od razu, nakładając na wypieki czy owoce. Możesz też włożyć ją do foliowego worka lub pojemnika, szczelnie zamknąć i zamrozić. Rozmrożenie kruszonki nie zajmuje wiele czasu. Dzięki temu będziesz mieć zawsze pod ręką ulubiony dodatek do ciast.

Total time
Czas całkowity 15 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 15 min
Cooking
Gotowanie -
kruszonka przepis
 

Kruszonka z płatków owsianych

Opublikowano 06/28/2023

Jesteś fanem kruszonki? Równie smakowicie prezentuje się kruszonka owsiana. To przysmak, pod którym możesz ukryć wiele deserów i wypieków, np. ciasta, drożdżówki albo owoce. Zamiast cukru wanilinowego możesz wykorzystać niewielką ilość dowolnego aromatu do ciast, a zamiast masła – margarynę.

restaurantrestaurantrestaurant Łatwo
1. Płatki owsiane!

Wsyp płatki owsiane, cukier i mąkę do dużego naczynia. Starannie wymieszaj całość.

2. Roztop masło

Roztop tłuszcz w taki sposób, aby stał się ciepły i płynny.

3. Wymieszaj składniki

Wlej rozpuszczone masło (margarynę) do suchych składników. Wymieszaj całość łyżką.

4. Przygotowanie

Rozetrzyj ciasto na kruszonkę, starannie zagniatając.

5. Gotowa kruszonka

Gotową słodką posypkę wykorzystaj od razu, nakładając na wypieki czy owoce. Możesz też włożyć ją do foliowego worka lub pojemnika, szczelnie zamknąć i zamrozić. Rozmrożenie kruszonki nie zajmuje wiele czasu. Dzięki temu będziesz mieć zawsze pod ręką ulubiony dodatek do ciast.

Total time
Czas całkowity 15 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 15 min
Cooking
Gotowanie -
Składniki
serves 4
ok. 15 dag cukru,
ok. 30 dag mąki (najlepiej pszennej),
6 łyżek płatków owsianych,
6 łyżeczek cukru wanilinowego,
15 dag masła
Składniki
serves 4
ok. 15 dag cukru,
ok. 30 dag mąki (najlepiej pszennej),
6 łyżek płatków owsianych,
6 łyżeczek cukru wanilinowego,
15 dag masła