Kurczak w sosie miodowo-musztardowym
Opublikowano 04.09.2023Zastanawiasz się, jak połączyć słodycz miodu z pikanterią musztardy? Mam dla Ciebie idealny przepis! Przedstawiam kurczaka w sosie miodowo-musztardowym. Soczysty kurczak, skąpany w złocistym sosie z dodatkiem aromatycznych ziół, stanowi kwintesencję doskonałości w kuchni. Gotowy na kulinarną przygodę? Zaczynamy!
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Pokrój kurczaka na plastry, dopraw go solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju przez 4 minuty na każdej stronie.
W miseczce wymieszaj 3 łyżki miodu z 3 łyżkami musztardy.
Zagotuj śmietankę, dodaj sos miodowo-musztardowy i podgrzewaj, aż zgęstnieje.
W międzyczasie wrzuć kurczaka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra/dół). Wyjmij po ok. 10 minutach.
Upieczone mięso polej sosem. Podawaj z ryżem.