Lasagne – przepis
Opublikowano 05/05/2023Przedstawiony przepis pozwoli Ci zrobić 8–10 porcji potrawy. Całkowity czas przyrządzenia posiłku wynosi około 3,5 godziny. W czasie 2 godzin gotowania się sosu bolońskiego możesz wykonać samodzielnie płaty makaronu lasagne.
Posmaruj blachę masłem oraz sosem beszamelowym w ilości ok. 0,1 l.
Równomiernie rozłóż na blaszce pierwszy poziom płatów lasagne i polej je sosem bolońskim. Dodaj parmezan i sos beszamelowy. Całą procedurę powtórz 4 razy, tworząc w ten sposób kolejne warstwy potrawy.
Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C (bez termoobiegu, funkcja grzania góra-dół). Piecz całość przez około 45-50 minut. Po ok. 20-25 minutach otwórz na chwilę piekarnik i przykryj danie folią aluminiową. Gotowe! Już wiesz, jak zrobić lasagne. To prostsze, niż mogłoby się wydawać. Przed pokrojeniem odczekaj jeszcze kilka minut, aż potrawa nieco ostygnie.
Przepisy na sosy boloński, beszamelowy oraz makaron znajdziesz na stronie Auchan.
Lasagne – przepis
Opublikowano 05/05/2023Przedstawiony przepis pozwoli Ci zrobić 8–10 porcji potrawy. Całkowity czas przyrządzenia posiłku wynosi około 3,5 godziny. W czasie 2 godzin gotowania się sosu bolońskiego możesz wykonać samodzielnie płaty makaronu lasagne.
Posmaruj blachę masłem oraz sosem beszamelowym w ilości ok. 0,1 l.
Równomiernie rozłóż na blaszce pierwszy poziom płatów lasagne i polej je sosem bolońskim. Dodaj parmezan i sos beszamelowy. Całą procedurę powtórz 4 razy, tworząc w ten sposób kolejne warstwy potrawy.
Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C (bez termoobiegu, funkcja grzania góra-dół). Piecz całość przez około 45-50 minut. Po ok. 20-25 minutach otwórz na chwilę piekarnik i przykryj danie folią aluminiową. Gotowe! Już wiesz, jak zrobić lasagne. To prostsze, niż mogłoby się wydawać. Przed pokrojeniem odczekaj jeszcze kilka minut, aż potrawa nieco ostygnie.
Przepisy na sosy boloński, beszamelowy oraz makaron znajdziesz na stronie Auchan.