Leczo z cukinii
Opublikowano 10/28/2022Warzywa, warzywa i jeszcze raz warzywa. Mało jest takich przepisów w tradycyjnej kuchni. Jednym z nich jest leczo. To danie kuchni węgierskiej, które często gości na polskich stołach. Sporządź leczo z cukinii z poniższego przepisu, żeby przekonać się, jak smaczne jest to danie.
W garnku zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj starte ząbki czosnku.
Dodaj oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co chwilę mieszając, smaż na nieco większym ogniu przez 5 minut.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojone w kostkę pomidory, suszone oregano i paprykę w proszku. Gotuj przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Serwuj z ulubionym pieczywem.

Leczo z cukinii
Opublikowano 10/28/2022Warzywa, warzywa i jeszcze raz warzywa. Mało jest takich przepisów w tradycyjnej kuchni. Jednym z nich jest leczo. To danie kuchni węgierskiej, które często gości na polskich stołach. Sporządź leczo z cukinii z poniższego przepisu, żeby przekonać się, jak smaczne jest to danie.
W garnku zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj starte ząbki czosnku.
Dodaj oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co chwilę mieszając, smaż na nieco większym ogniu przez 5 minut.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojone w kostkę pomidory, suszone oregano i paprykę w proszku. Gotuj przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Serwuj z ulubionym pieczywem.