Aplikacja
Lemoniada arbuzowa
 

Lemoniada arbuzowa

Opublikowano 16.06.2022

Lemoniada arbuzowa to idealny napój na letnie dni. Soczysty arbuz nadaje mu naturalną słodycz, świeżo wyciśnięty sok z cytryny dodaje nuty kwasowości, a delikatny syrop harmonijnie łączy te smaki. Lemoniada arbuzowa to doskonały sposób na ochłodzenie się i ugaszenie pragnienia w upalne dni. To także świetne źródło witamin i naturalnych składników odżywczych. Lemoniada sprawdzi się także na letnich przyjęciach i grillach. Zaskocz gości tym orzeźwiającym napojem, który wniesie odrobinę tropikalnego klimatu do Twojego letniego menu.

Łatwo
Średnia 5.0/5 (1 głosów)
1. Miksujemy składniki

Do blendera wkładamy pocięty miąższ z arbuza. Dodajemy wodę, sok z cytryny lub limonki, cukier bądź miód i blendujemy na najwyższych obrotach.

2. Serwujemy lemoniadę

Podajemy z kostkami lodu i świeżą miętą.

Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
4
Miąższ z arbuza - ½ kg
Woda - 1 szklanka
Cukier trzcinowy lub miód - 4-5 łyżek
Sok z cytryny lub limonki - 3 łyżki
Lód - 7-9 kostek
Świeża mięta do dekoracji