Łosoś – przepis na pyszne i lekkie danie
Opublikowano 05/14/2023Jedną z form przygotowania łososia jest ugotowanie go na parze. W przeciwieństwie do smażenia i pieczenia to najzdrowszy sposób na zjedzenia łososia. Jest lekki i aromatyczny, smaczny i pełen wartości odżywczych. Jak go przyrządzić? Dowiesz się z naszego przepisu!
Filet z łososia umyj i dokładnie osusz. Możesz wykorzystać do tego ręcznik papierowy.
Posyp rybę świeżo zmieloną solą morską i pieprzem cytrynowym. Przewróć łososia na drugą stronę i powtórz czynność.
Skrop filet wyciśniętym sokiem z cytryny.
Ułóż kawałki ryby w parowarze, urządzeniu wielofunkcyjnym z możliwością przygotowywania potraw na parze lub na sicie nad garnkiem z gotującą się wodą. Na wierzchu ryby połóż pokrojony świeży koperek. Gotuj przez 15 minut.

Łosoś – przepis na pyszne i lekkie danie
Opublikowano 05/14/2023Jedną z form przygotowania łososia jest ugotowanie go na parze. W przeciwieństwie do smażenia i pieczenia to najzdrowszy sposób na zjedzenia łososia. Jest lekki i aromatyczny, smaczny i pełen wartości odżywczych. Jak go przyrządzić? Dowiesz się z naszego przepisu!
Filet z łososia umyj i dokładnie osusz. Możesz wykorzystać do tego ręcznik papierowy.
Posyp rybę świeżo zmieloną solą morską i pieprzem cytrynowym. Przewróć łososia na drugą stronę i powtórz czynność.
Skrop filet wyciśniętym sokiem z cytryny.
Ułóż kawałki ryby w parowarze, urządzeniu wielofunkcyjnym z możliwością przygotowywania potraw na parze lub na sicie nad garnkiem z gotującą się wodą. Na wierzchu ryby połóż pokrojony świeży koperek. Gotuj przez 15 minut.