Łosoś wędzony w formie tatara
Opublikowano 02.11.2023Łosoś na Wigilię? Oczywiście, że tak! Wędzona ryba w formie tatara doskonale łączy się z wyrazistymi smakami pieczarek, musztardy i chrupiących ogórków, które tworzy harmonijną kompozycję smakową. Mięso wędzonego łososia posiada specyficzny aromat, który doskonale kontrastuje z innymi składnikami. Sprawdź nasz przepis, na idealnego tatara na święta już teraz!
Posiekaj składniki
Wszystkie składniki drobno posiekaj, przełóż do miski i wymieszaj.
Dopraw całość
Dodaj sos sojowy, musztardę i sok z cytryny. Dopraw do smaku i ponownie wymieszaj.
Odstaw do schłodzenia
Odstaw do lodówki na 30 minut. Po tym czasie zaserwuj tatara w towarzystwie bajgla.
Czas całkowity 50 min
Porcja 4
Przygotowanie 20 min
Gotowanie -
Składniki
4
600 g łososia wędzonego BIO marki Auchan
2 duże ogórki kiszone
2 małe cebule
100 g marynowanych pieczarek
2 bajgle pełnoziarniste
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki musztardy
3 gałązki kopru
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka soli i pieprzu