Marynowane jalapeño
Opublikowano 07/18/2023Oto przepis na marynowane jalapeño, które dodadzą Twoim potrawom prawdziwego charakteru i energii. Te zielone, małe perełki zamienią każdy kęs w niezapomnianą podróż po smakach Meksyku. Jeśli jesteś gotów na kulinarne wyzwanie – ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Do dzieła, amigo!
Do garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól. Zacznij gotować zalewę.
Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do garnka. Jeśli chcesz, żeby papryczki miały ciekawszy smak, możesz do zalewy dodać również pół łyżeczki ziaren gorczycy, kilka kulek pieprzu lub odrobinę ziela angielskiego. Całość gotuj do momentu, aż sól i cukier się rozpuszczą.
W tym czasie jalapeño umyj i pokrój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Następnie dodaj je do gorącej zalewy. Marynuj je około 15–20 minut.
Po tym czasie papryczki wraz z zalewą przełóż do wyparzonych słoików. Kiedy ostygną, zakręć je szczelnie i włóż do lodówki.

Marynowane jalapeño
Opublikowano 07/18/2023Oto przepis na marynowane jalapeño, które dodadzą Twoim potrawom prawdziwego charakteru i energii. Te zielone, małe perełki zamienią każdy kęs w niezapomnianą podróż po smakach Meksyku. Jeśli jesteś gotów na kulinarne wyzwanie – ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Do dzieła, amigo!
Do garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól. Zacznij gotować zalewę.
Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do garnka. Jeśli chcesz, żeby papryczki miały ciekawszy smak, możesz do zalewy dodać również pół łyżeczki ziaren gorczycy, kilka kulek pieprzu lub odrobinę ziela angielskiego. Całość gotuj do momentu, aż sól i cukier się rozpuszczą.
W tym czasie jalapeño umyj i pokrój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Następnie dodaj je do gorącej zalewy. Marynuj je około 15–20 minut.
Po tym czasie papryczki wraz z zalewą przełóż do wyparzonych słoików. Kiedy ostygną, zakręć je szczelnie i włóż do lodówki.