Mięsne leczo z pieczarkami
Opublikowano 26.07.2023Przygotuj się na prawdziwe doznania kulinarnego bogactwa z naszym przepisem na Mięsne Leczo z Pieczarkami. To sycące danie, pełne smaku. Łączy w sobie delikatność mięsa, soczystość warzyw i głębię aromatu pieczarek. Łatwe do przygotowania i niezwykle smakowite. To idealny wybór na obiad, który z pewnością przyciągnie całą rodzinę do stołu. Odkryj niepowtarzalny smak mięsnego leczo z pieczarkami i sprawdź, jak prosty przepis może stać się prawdziwym kulinarnym arcydziełem!
Pokrój wszystkie warzywa i odłóż je na bok.
Mięso pokrój na niewielkie kawałki.
W garnku, w którym zamierzasz robić leczo, wlej łyżkę oleju i podgrzej go.
Podsmaż mięso, aż stanie się rumiane z każdej strony. Kolejno wyciągnij je z garnka i odłóż.
Wrzuć do garnka pokrojoną cebulę, a po chwili dodaj czosnek. Smaż chwilę, aż cebula stanie się szklista.
Dodaj do garnka pokrojone papryki i pieczarki i smaż, aż staną się miękkie i puszczą soki.
Dodaj wstępnie podsmażone mięso, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Duś w garnku, aż warzywa i mięso staną się miękkie. W razie potrzeby dolej nieco wody.
Leczo podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Możesz podać je jako danie główne z dodatkiem ryżu lub kawałka chleba.