Mięso z grilla z warzywami
Opublikowano 22.05.2023Danie z grilla to nie tylko lekko przypalona kiełbaska. Na ruszcie możesz przygotować pełnowartościowy posiłek. Nie wiesz, jak zaskoczyć swoich gości podczas grillowania? Czas na nowe doznania kulinarne, które zachwycą podniebienia! Sprawdź nasze przepisy na nietypowe dania z grilla.
Przygotuj grill – rozgrzej go do około 250–280 stopni.
W miseczce połącz chili w proszku, paprykę, sól, oregano, czosnek w proszku, cukier granulowany i kminek.
Ułóż 4 kawałki wytrzymałej folii na płaskiej powierzchni. Spryskaj folię olejem lub oliwą.
Podziel przygotowane produkty między arkusze folii. Zacznij od ziemniaków z papryką i cebulą. Posyp każdą porcję około 1 łyżeczką mieszanki przypraw.
Dodaj kurczaka do pozostałej mieszanki przypraw, a następnie wymieszaj. Podziel kurczaka na 4 porcje i dołóż do produktów ułożonych na foliach. Dodaj łyżeczkę masła do każdej porcji.
Grilluj, przykryj i obracaj paczki w połowie, aż kurczak będzie ugotowany, a warzywa miękkie. Będzie to trwało maksymalnie 20 minut przy dobrze rozgrzanym grillu.
Kiedy danie będzie gotowe, podgrzej delikatnie na grillu placki tortilli.
Ostrożnie otwórz opakowania i podawaj na tortillach z serem, awokado i kawałkami limonki.