Aplikacja
Miodowe łamańce
 

Miodowe łamańce

Opublikowano 19.05.2021

Macie ochotę na coś słodkiego? W maju obchodzimy Dzień pieczenia oraz Światowy Dzień Pszczół. Z tej okazji przygotujemy łamańce z pysznym miodem w roli głównej.
Czy Wam również zależy, aby zdrowo żywić swoją rodzinę? Przy dzieciach – to naprawdę niezłe wyzwanie.
Jeśli również zastanawiacie się, co im podać zamiast chipsów. Oto nasz patent! Mamy tutaj samo zdrowie! Mak, słonecznik, wiórki kokosowe, no i oczywiście miód. Mak zawiera komplet witamin, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach – A, E, C, a słonecznik skutecznie obniża cholesterol.

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Mieszamy składniki

Do miski wrzucamy kolejno wszystkie składniki – mak, olej kokosowy (w temperaturze pokojowej), ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Dodajemy szczyptę soli, całość zalewamy miodem i energicznie mieszamy do połączenia się składników.

2. Połączone składniki szykujemy do pieczenia

Przygotowaną masę rozprowadzamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyklepujemy.

3. Pieczemy łamańce

Miodowe łamańce wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170°C i pieczemy około 15 minut. Im grubsze łamańce tym dłuższy czas pieczenia.

4. Podajemy przekąskę

Po ostygnięciu gotowe łamańce wystarczy połamać w nieregularne kształty. Gotowe!

Patent #zerowaste

Jeżeli w kuchni pozostanie Ci odrobina miodu, możesz dosypać do niego łyżkę brązowego cukru. W taki sposób otrzymasz aromatyczny peeling do ust.

Czas całkowity 25 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 15 min
 

Miodowe łamańce

Opublikowano 19.05.2021

Macie ochotę na coś słodkiego? W maju obchodzimy Dzień pieczenia oraz Światowy Dzień Pszczół. Z tej okazji przygotujemy łamańce z pysznym miodem w roli głównej.
Czy Wam również zależy, aby zdrowo żywić swoją rodzinę? Przy dzieciach – to naprawdę niezłe wyzwanie.
Jeśli również zastanawiacie się, co im podać zamiast chipsów. Oto nasz patent! Mamy tutaj samo zdrowie! Mak, słonecznik, wiórki kokosowe, no i oczywiście miód. Mak zawiera komplet witamin, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach – A, E, C, a słonecznik skutecznie obniża cholesterol.

1. Mieszamy składniki

Do miski wrzucamy kolejno wszystkie składniki – mak, olej kokosowy (w temperaturze pokojowej), ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Dodajemy szczyptę soli, całość zalewamy miodem i energicznie mieszamy do połączenia się składników.

2. Połączone składniki szykujemy do pieczenia

Przygotowaną masę rozprowadzamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyklepujemy.

3. Pieczemy łamańce

Miodowe łamańce wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170°C i pieczemy około 15 minut. Im grubsze łamańce tym dłuższy czas pieczenia.

4. Podajemy przekąskę

Po ostygnięciu gotowe łamańce wystarczy połamać w nieregularne kształty. Gotowe!

Patent #zerowaste

Jeżeli w kuchni pozostanie Ci odrobina miodu, możesz dosypać do niego łyżkę brązowego cukru. W taki sposób otrzymasz aromatyczny peeling do ust.

Czas całkowity 25 min
Porcja
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 15 min
Składniki
Ziarna słonecznika - 2 szklanki
Wiórki kokosowe - 1 szklanka
Mak - ¼ szklanki
Olej kokosowy - 2 łyżki
Miód - ½ szklanki
Sól - szczypta
Składniki
4
Ziarna słonecznika - 2 szklanki
Wiórki kokosowe - 1 szklanka
Mak - ¼ szklanki
Olej kokosowy - 2 łyżki
Miód - ½ szklanki
Sól - szczypta