Aplikacja
Smazony Ser
 

Camembert panierowany z frytkami i owocami

Opublikowano 23.11.2023

Panierowany camembert podawany z frytkami i owocami to danie, które łączy w sobie kremową konsystencję sera z chrupiącymi ziemniaczkami. Potrawa idealnie smakuje w towarzystwie sosu żurawinowego i gruszki.

Łatwo
Średnia 4.0/5 (1 głosów)
Zanurz ser w jajku

Wbij jajko do miseczki i zanurz w nim ser camembert z każdej strony.

Obtocz w bułce

Włóż ser do miseczki wypełnionej bułką tartą i obtocz z każdej strony.

Wstaw frytki do piekarnika

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i włóż do niego frytki – powinny piec się sumarycznie około 40 minut – skontroluj jednak parametry ustawienia piekarnika oraz czas pieczenia na opakowaniu konkretnego produktu.

Upiecz ser

Po upływie 20 minut od umieszczenia w piekarniku frytek włóż do niego również panierowany ser. Po 10 minutach obróć go na drugą stronę

Dodaj owoce

Nałóż frytki i ser na talerz, z boku umieść łyżkę żurawiny oraz gruszkę – gotowe!

Czas całkowity 45 min
Porcja 0
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 40 min
Składniki
0
Ser camembert bez laktozy 120 g
4 łyżki bułki tartej
1 jajko
Łyżka stołowa żurawiny (borówki brusznicy)
Pół gruszki
150 gramów frytek