1. Przygotuj kalafiora!
Umyj kalafiora i obierz go z liści. Pokrój warzywo w plastry o grubości mniej więcej 3 cm i oprósz solą i pieprzem.
2. Ciasto do kalafiora
Mleko, mąkę i jajka zmiksuj na gładką masę przy pomocy miksera. Ciasto powinno być podobne do ciasta naleśnikowego, ale trochę bardziej gęste.
3. Smażenie
Rozpuść masło na patelni. Steki maczaj w cieście i następnie smaż na rozgrzanym maśle z dwóch stron przez około 7 minut.
4. Serwowanie
Taki panierowany stek z kalafiora na ciepło możesz serwować z dipem czosnkowym lub zwykłą śmietaną.
Czas całkowity 27 min
Porcja 4
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 7 min
Składniki
4
500 g kalafiora,
2 jajka,
1/2 szklanki mleka,
3 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki masła klarowanego,
szczypta soli,
szczypta pieprzu.