Panierowany stek z kalafiora
Opublikowano 06/29/2023Stek z kalafiora, tym razem w chrupiącej panierce. Przypomina on wyglądem tradycyjny kotlet schabowy, który pojawia się na niedzielnym stole.
Umyj kalafiora i obierz go z liści. Pokrój warzywo w plastry o grubości mniej więcej 3 cm i oprósz solą i pieprzem.
Mleko, mąkę i jajka zmiksuj na gładką masę przy pomocy miksera. Ciasto powinno być podobne do ciasta naleśnikowego, ale trochę bardziej gęste.
Rozpuść masło na patelni. Steki maczaj w cieście i następnie smaż na rozgrzanym maśle z dwóch stron przez około 7 minut.
Taki panierowany stek z kalafiora na ciepło możesz serwować z dipem czosnkowym lub zwykłą śmietaną.

Panierowany stek z kalafiora
Opublikowano 06/29/2023Stek z kalafiora, tym razem w chrupiącej panierce. Przypomina on wyglądem tradycyjny kotlet schabowy, który pojawia się na niedzielnym stole.
Umyj kalafiora i obierz go z liści. Pokrój warzywo w plastry o grubości mniej więcej 3 cm i oprósz solą i pieprzem.
Mleko, mąkę i jajka zmiksuj na gładką masę przy pomocy miksera. Ciasto powinno być podobne do ciasta naleśnikowego, ale trochę bardziej gęste.
Rozpuść masło na patelni. Steki maczaj w cieście i następnie smaż na rozgrzanym maśle z dwóch stron przez około 7 minut.
Taki panierowany stek z kalafiora na ciepło możesz serwować z dipem czosnkowym lub zwykłą śmietaną.