Pascha Wielkanocna
Opublikowano 13.04.2022Poznajcie najlepszy, tradycyjny przepis na prosty deser, który idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Kremowa pascha wielkanocna jest przygotowywana z twarogu. Sekret jej smaku kryje się w produktach najwyższej jakości, takich jak jaja ekologiczne Pewni Dobrego, zagrodowy ser biały i duża ilość smakowitych bakalii. Przygotowanie świątecznego deseru nie jest czasochłonne, jednak przed podaniem należy przechowywać go w lodówce przez 24 godziny. Dodajmy słodyczy wielkanocnej uczcie z najbliższymi! Przygotujmy wyborną, wielkanocną paschę.
Twaróg mielimy co najmniej 3 razy. Po zmieleniu odkładamy do miski.Migdały prażymy patelni odkładamy do osobnego naczynia.
Ubijamy żółtka z cukrem pudrem. Dodajemy Kolejno: masło, twaróg, migdały, skórkę z pomarańczy, ziarenka wanilii oraz bakalie. Następnie mieszamy do połączenia się składników.
Durszlak wykładamy gazą lub ściereczką kuchenną, następnie wlewamy przygotowaną wcześniej masę i szczelnie okrywamy od góry. Aby pascha miała idealny kształt na górę nakładamy talerzyk. Całość wkładamy do większego garnka i chowamy do lodówki 24 godziny.
Do małego rondelka przelewamy śmietanę i dodajemy czekoladę. Gotujemy na małym gazie do momentu połączenia się składników.
Paschę polewamy czekoladą. Wierzch naszego deseru możemy posypać płatkami migdałów.

Pascha Wielkanocna
Opublikowano 13.04.2022Poznajcie najlepszy, tradycyjny przepis na prosty deser, który idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Kremowa pascha wielkanocna jest przygotowywana z twarogu. Sekret jej smaku kryje się w produktach najwyższej jakości, takich jak jaja ekologiczne Pewni Dobrego, zagrodowy ser biały i duża ilość smakowitych bakalii. Przygotowanie świątecznego deseru nie jest czasochłonne, jednak przed podaniem należy przechowywać go w lodówce przez 24 godziny. Dodajmy słodyczy wielkanocnej uczcie z najbliższymi! Przygotujmy wyborną, wielkanocną paschę.
Twaróg mielimy co najmniej 3 razy. Po zmieleniu odkładamy do miski.Migdały prażymy patelni odkładamy do osobnego naczynia.
Ubijamy żółtka z cukrem pudrem. Dodajemy Kolejno: masło, twaróg, migdały, skórkę z pomarańczy, ziarenka wanilii oraz bakalie. Następnie mieszamy do połączenia się składników.
Durszlak wykładamy gazą lub ściereczką kuchenną, następnie wlewamy przygotowaną wcześniej masę i szczelnie okrywamy od góry. Aby pascha miała idealny kształt na górę nakładamy talerzyk. Całość wkładamy do większego garnka i chowamy do lodówki 24 godziny.
Do małego rondelka przelewamy śmietanę i dodajemy czekoladę. Gotujemy na małym gazie do momentu połączenia się składników.
Paschę polewamy czekoladą. Wierzch naszego deseru możemy posypać płatkami migdałów.