Aplikacja
Pasta z awokado
 

Pasta z awokado

Opublikowano 17.03.2023

Pasta jajeczna z majonezem to zdecydowanie kultowy dodatek zarówno do kanapek jak i krakersów. Ale czy próbowaliście kiedyś urozmaicić jej smak dodając awokado? Jeżeli nie, koniecznie musicie spróbować. Owoc ten nada niesamowitej aksamitności naszemu daniu. Przy wyborze jaj, pamiętajcie o tych, które pochodzą z ekologicznych, lokalnych gospodarstw, gdzie kury mają stały dostęp do wolnego wybiegu. Takie są właśnie jajka Pewni Dobrego!

Łatwo
Średnia 5.0/5 (1 głosów)
1. Przygotuj awokado

Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę i przy pomocy łyżki wydrąż cały miąższ do miseczki. Aby owoc nie ściemniał podczas oczekiwania na jajka, może skropić go cytryną.

2. Gotuj jajka

Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz ze skorupki i wrzuć do miski z awokado.

3. Przygotuj pastę

Jaja oraz awokado dokładnie zgnieć widelcem. Następnie dodaj majonez, musztardę i starannie wymieszaj.

4. Komponuj danie

Pastę jajeczną możesz podawać z odrobiną szczypiorku.

Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
4
Jajka - 5 sztuk
Awokado - 0,5 sztuki
Majonez - 1 łyżka
Musztarda - 1 łyżka
Sól - szczypta
Pieprz - szczypta
Szczypiorek - szczypta