Pasta z awokado
Opublikowano 17.03.2023Pasta jajeczna z majonezem to zdecydowanie kultowy dodatek zarówno do kanapek jak i krakersów. Ale czy próbowaliście kiedyś urozmaicić jej smak dodając awokado? Jeżeli nie, koniecznie musicie spróbować. Owoc ten nada niesamowitej aksamitności naszemu daniu. Przy wyborze jaj, pamiętajcie o tych, które pochodzą z ekologicznych, lokalnych gospodarstw. Takie są właśnie jajka Pewni Dobrego!
Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę i przy pomocy łyżki wydrąż cały miąższ do miseczki. Aby owoc nie ściemniał podczas oczekiwania na jajka, może skropić go cytryną.
Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz ze skorupki i wrzuć do miski z awokado.
Jaja oraz awokado dokładnie zgnieć widelcem. Następnie dodaj majonez, musztardę i starannie wymieszaj.
Pastę jajeczną możesz podawać z odrobiną szczypiorku.