Pasta z makreli
Opublikowano 31.08.2022Czy szukasz szybkiego przepisu na smaczną przekąskę? Oto prosta pasta z makreli, która łączy w sobie błyskawiczne przygotowanie i doskonały smak. Ta pasta, idealna na śniadanie, kolację czy przekąski, z pewnością zagości na stałe w Twojej kuchni!
1. Przygotowujemy warzywa
Ogórki pokrój w kostkę, natomiast szczypiorek i cebulkę drobno posiekaj.
2. Przygotowujemy pastę
Do miski włóż pokrojoną w kawałki makrelę, serek ricotta oraz warzywa. Całość dopraw pieprzem, skrop cytryną i dokładnie wymieszaj.
3. Komponujemy danie
Podawaj z ulubionym pieczywem.
Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
4
filet z wędzonej makreli – 1 szt.
serek ricotta
cebula szalotka – 1 szt.
szczypiorek
ogórki konserwowe 2–3
sok z cytryny
czarny pieprz