Aplikacja
 

Pesto z pieczonych buraczków

Opublikowano 10/02/2022

Ciekawi Cię co można zrobić z orzeszków piniowych, buraków i parmezanu? Tutaj znajdziesz odpowiedź. Przeczytaj przepis na pesto z pieczonych buraczków.

restaurantrestaurantrestaurant Średniozaawansowany
1. Upiecz buraki

Buraczki umyj, osusz i każdy zawiń w folię aluminiową. Następnie ułóż na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez godzinę.

2. Pokrój

Warzywa wyjmij z folii, ostudź, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

3. Zmiksuj składniki

Na patelni zrumień orzeszki pinii, następnie zmiksuj blenderem razem z buraczkami, parmezanem, czosnkiem i oliwą.

4. Dopraw i podaj

Dopraw solą i czarnym pieprzem. Pastę możesz serwować z ulubionym pieczywem i serem kozim.

Total time
Czas całkowity 15 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 15 min
Cooking
Gotowanie -
 

Pesto z pieczonych buraczków

Opublikowano 10/02/2022

Ciekawi Cię co można zrobić z orzeszków piniowych, buraków i parmezanu? Tutaj znajdziesz odpowiedź. Przeczytaj przepis na pesto z pieczonych buraczków.

restaurantrestaurantrestaurant Średniozaawansowany
1. Upiecz buraki

Buraczki umyj, osusz i każdy zawiń w folię aluminiową. Następnie ułóż na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez godzinę.

2. Pokrój

Warzywa wyjmij z folii, ostudź, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

3. Zmiksuj składniki

Na patelni zrumień orzeszki pinii, następnie zmiksuj blenderem razem z buraczkami, parmezanem, czosnkiem i oliwą.

4. Dopraw i podaj

Dopraw solą i czarnym pieprzem. Pastę możesz serwować z ulubionym pieczywem i serem kozim.

Total time
Czas całkowity 15 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 15 min
Cooking
Gotowanie -
Składniki
serves 4
małe buraczki – 3 szt.
oliwa extra vergine – 3 łyżki
orzeszki pinii – 3 łyżki
parmezan pokrojony w kosteczkę – 3 łyżki
czosnek – 1 ząbek
świeżo zmielony czarny pieprz, sól
Składniki
serves 4
małe buraczki – 3 szt.
oliwa extra vergine – 3 łyżki
orzeszki pinii – 3 łyżki
parmezan pokrojony w kosteczkę – 3 łyżki
czosnek – 1 ząbek
świeżo zmielony czarny pieprz, sól