1. Przygotowujemy patyczki
Patyki do szaszłyków włóż do szklanki z wodą na 20 minut.
2. Przygotowujemy warzywa
Pieczarki dokładnie umyj, osusz oraz odetnij zbyt długie nóżki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.
3. Pieczemy szaszłyki
Na patyczki nadziewaj na przemian pieczarki i kawałki cebuli. Gotowe szaszłyki polej rozpuszczonym z czosnkiem i tymiankiem masłem. Smaż na grillu lub piecz w piekarniku (180°C) do momentu, aż grzyby staną się rumiane.
4. Komponujemy danie
Przed podaniem oprósz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
Czas całkowity 50 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
Składniki
4
pieczarki – 500 g
szalotka – 2 szt.
czosnek – 2–3 ząbki
tymianek
masło – 50 g
sól, pieprz