Aplikacja
Dieta Lekkostrawna Przepisy Klopsiki
 

Pieczone warzywa z pulpecikami mięsnymi

Opublikowano 27.07.2023

Odkryj zdrowy, satysfakcjonujący obiad, który łączy soczyste, pieczone do perfekcji warzywa z miękkimi, aromatycznymi pulpecikami, tworząc danie idealne. Prosty do przygotowania, a jednocześnie oferujący bogate, złożone smaki. Przygotuj się na smakowite odkrycie z naszym przepisem na pieczone warzywa z pulpecikami mięsnymi — obiad, który zadowoli każde podniebienie!

1. Przygotuj warzywa

Warzywa umyj, pokrój na kawałki.

2. Dodaj oliwę i sól

Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek oraz posól do smaku.

3. Przełóż warzywa do piekarnika

Piecz warzywa pod przykryciem przez 30 minut w temperaturze do 180°C.

4. Przygotuj mięso

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawami i uformuj z niego kuleczki.

5. Czas na gotowanie pulpecików!

Wrzuć mięso na wrzątek i gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie.

6. Gotowe!

Podawaj mięso z upieczonymi warzywami.

Czas całkowity 40 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Składniki
4
400 g chudego mięsa mielonego cielęcego
1 jajko
1 cukinia
3 pomidory
2 czerwone papryki
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku