Pieczone warzywa z pulpecikami mięsnymi
Opublikowano 07/27/2023Odkryj zdrowy, satysfakcjonujący obiad, który łączy soczyste, pieczone do perfekcji warzywa z miękkimi, aromatycznymi pulpecikami, tworząc danie idealne. Prosty do przygotowania, a jednocześnie oferujący bogate, złożone smaki. Przygotuj się na smakowite odkrycie z naszym przepisem na pieczone warzywa z pulpecikami mięsnymi — obiad, który zadowoli każde podniebienie!
Warzywa umyj, pokrój na kawałki.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek oraz posól do smaku.
Piecz warzywa pod przykryciem przez 30 minut w temperaturze do 180°C.
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawami i uformuj z niego kuleczki.
Wrzuć mięso na wrzątek i gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie.
Podawaj mięso z upieczonymi warzywami.
Pieczone warzywa z pulpecikami mięsnymi
Opublikowano 07/27/2023Odkryj zdrowy, satysfakcjonujący obiad, który łączy soczyste, pieczone do perfekcji warzywa z miękkimi, aromatycznymi pulpecikami, tworząc danie idealne. Prosty do przygotowania, a jednocześnie oferujący bogate, złożone smaki. Przygotuj się na smakowite odkrycie z naszym przepisem na pieczone warzywa z pulpecikami mięsnymi — obiad, który zadowoli każde podniebienie!
Warzywa umyj, pokrój na kawałki.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek oraz posól do smaku.
Piecz warzywa pod przykryciem przez 30 minut w temperaturze do 180°C.
Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawami i uformuj z niego kuleczki.
Wrzuć mięso na wrzątek i gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie.
Podawaj mięso z upieczonymi warzywami.