Pierogi z twarogiem i miętą
Opublikowano 17.07.2023Jeśli szukasz pomysłu na letni obiad, możesz zrobić pierogi na słodko. To lekkie danie dobrze smakuje zarówno na śniadanie, jak i na obiad lub deser. Podpowiadamy, z czym można zrobić pierogi i jak je przygotować.
Połącz składniki
Całość wymieszaj do połączenia składników.
Mięta
Na koniec dodaj miętę i wymieszaj.
Opcjonalnie
Do farszu możesz dodać łyżkę kaszy manny lub 1 łyżkę budyniu waniliowego, co sprawi, że będzie on pulchniejszy.
Przygotowanie pierogów
Nadziej krążki ciasta farszem i ugotuj.
Czas całkowity 60 min
Porcja 30
Przygotowanie 50 min
Gotowanie 10 min
Składniki
30
ok. 250 g twarogu (półtłustego),
50 g cukru,
1 żółtko,
1 łyżka suszonej mięty lub kilka listków świeżej.