1. Ugotuj kalafiora
Kalafior podziel na różyczki, włóż do dużego garnka i zalej wodą. Po dodaniu szczypty soli gotuj go do momentu, aż będzie miękki i odcedź.
2. Przygotuj spód na pizze
Gdy kalafior ostygnie, przy pomocy blendera stwórz z kalafiora, jajka i startego parmezanu masę, z której przygotujesz ciasto.
3. Upiecz ciasto
Przełóż je na blachę, nadaj mu okrągły kształt i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
4. Podaj z ulubionymi dodatkami
Pizzę możesz podać z innymi warzywami. Dodatkowo możesz udekorować ją przy pomocy pomidorków koktajlowych. Po obiedzie sięgnij po zdrowy deser na przykład bezglutenowe ciastka owsiane.
Czas całkowity 25 min
Porcja 2
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 15 min
Składniki
2
Kalafiora - 0,5 sztuki
Jajko - 1 sztuka
Ser parmezan - 50 g