Aplikacja
Placuszki bananowe
 

Placuszki bananowe

Opublikowano 02.03.2024

Szybkie i proste placki bananowe rozpieszczą nie tylko podniebienia dzieci, ale również dorosłych. Ta zdrowsza wersja ulubionego śniadania idealnie sprawdzi się w połączeniu z jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotowujemy masę

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka, ricottę, proszek do pieczenia, przesianą mąkę oraz rozgniecionego widelcem banana. Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

2. Smażymy

Placuszki nakładamy na patelnię wysmarowaną olejem kokosowym. Smażymy z obu stron aż będą złociste.

3. Komponujemy danie

Placuszki możemy podawać w towarzystwie jogurtu naturalnego, orzechów włoskich i świeżego banana.

Czas całkowity 25 min
Porcja 2
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
 

Placuszki bananowe

Opublikowano 02.03.2024

Szybkie i proste placki bananowe rozpieszczą nie tylko podniebienia dzieci, ale również dorosłych. Ta zdrowsza wersja ulubionego śniadania idealnie sprawdzi się w połączeniu z jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.

1. Przygotowujemy masę

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka, ricottę, proszek do pieczenia, przesianą mąkę oraz rozgniecionego widelcem banana. Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

2. Smażymy

Placuszki nakładamy na patelnię wysmarowaną olejem kokosowym. Smażymy z obu stron aż będą złociste.

3. Komponujemy danie

Placuszki możemy podawać w towarzystwie jogurtu naturalnego, orzechów włoskich i świeżego banana.

Czas całkowity 25 min
Porcja
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
Składniki
Jajka - 1 sztuka
Ricotta - 1 łyżki
Banan - 0,5 sztuki
Proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
Cynamon - szczypta
Mąka kokosowa - 2 łyżki
Składniki
2
Jajka - 1 sztuka
Ricotta - 1 łyżki
Banan - 0,5 sztuki
Proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
Cynamon - szczypta
Mąka kokosowa - 2 łyżki